mandag 1. juli 2024

2024-07 Familietur til Fréjus

2024-06-29 Fréjus

Tenk at vi fikk dette til! Klarte å samle "hele gjengen" i et stort, nydelig hus her sør i Saint Aygulf. Svømmebasseng, og alt hva vi ellers trenger til en gjeng på 10 personer i feriemodus! Her skal vi være ei hel uke, og nyte fransk sommer på sitt (varmeste!) og mest gjestfrie! Vi kom fra vest og øst i Norge, og møttes på lørdag i Nice. Nå har vi hatt 2 herlige dager allerede, og nyter sommer og sol... og aircondition(!) i huset! Litt forskjell på lyster og behov i en forsamling med aldersspenn fra 14 til 85 år, men vi finner en passende mix! Det viktigste for de unge er å få en ferie de trenger sårt, mens vi gamle har jo ferie hele året... så vi fortsetter å gjøre det vi er blitt gode til: å gjøre akkurat som vi lyster! 😉

Men noe felles blir det, selvfølgelig! Vi startet på lørdagskvelden, med felles middag på "Truck'r 1957". Feiret et par bursdager (!), og hadde en hyggelig kveld sammen der. Personalet var på tilbudssida hele kvelden, og alle fikk noe de hadde lyst på! Kjempekoselig kveld, og jammen kom det 2 desserter med lys på, til de 2 eldste i flokken! Mørket falt på, og noen dro hjem til huset... mens andre tok en tur for å sjekke nattelivet i denne byen... 😊

Ingen tvil: Vi er heldige, vi! 😘






2024-06-30 Søndag i Èze!

Etter frokost (som Nina hadde jogget til byen og kjøpt, til hele gjengen!), satte vi oss i de 2 bilene "våre", med kurs for Reidun & Co's drømmested, "Chevre d'or" i Èze. Hun hadde bestilt bord til oss alle 10, og gjett om vi ble fascinerte, hele gjengen! Går ikke an å beskrive opplevelsen med ord... det var bare usedvanlig betagende vakkert og imponerende! Når vi i tillegg fikk en topp kelner som gjorde alt han kunne for at vi skulle ha det fint? Hva annet kunne en ønske seg, da? Tror egentlig bilder viser mer enn ord, så da får du se ved selvsyn!

Alfred måtte tilbake på jobb i Oslo i kveld, så da ble det en liten détour til "kiss and fly" på flyplassen, før returen til huset vårt. Sporty gjort av han å komme for en kort helg helt ned hit, men det er vi andre (særlig Malin!) også veldig glade for! 

 

  




            



                                                                                                                                                                                         2024-07-01 Mandag "hjemme" 

Jeg holdt meg stort sett ved huset, og nøt svømming i bassenget, og det nydelige utsikten derfra. Et skikkelig flott sted, som alle er veldig begeistret for. Malin hadde egentlig returbillett i kveld, men klarte å utsette den til i morgen! Kjekt for henne.. og for oss! Alle dro til sentrum i kveldinga, og der fikk vi en koselig middag sammen på "Le Central Brasserie". Stedet er nesten blitt stamkaféen vår, og vi får ekstra god service, og mange smil fra betjeningen der! Vel tilbake til huset vårt er det pakking for Reidun og ungene. De skal grytidlig opp i morgen (natt!), for ungene skal fly videre til Athen, klokka 06.00(!),  og møte Dan der. Reidun returnerer til Oslo, for å gjøre de siste forberedelsene til flytting ut av leiligheten den 6/7! 





Resten av uka:

Her har det vært ulike behov og ulike agendaer for en fin gjeng (med stort aldersspenn!), så jeg nøyer meg med en liten oppsummering av siste kvelden (fredag) i Saint Aygulf. Da var det bare oss tre eldste igjen, og vi fant ut at det passet med en aldri så liten avslutningsmiddag! Nina hadde vært på et supert sted nede ved stranda tidligere i uka, og hun kjørte oss dit. "Bleu & Blanc" heter restauranten, og det var et godt valg! Slo ut håret alle tre, med en 3-retters meny! Godt smakte det, og fint hadde vi det! Men det var likevel godt å komme i hus, og flate ut på sengene! Så var det pakking og rydding, før køying den siste natta i 1266 avenue Gustave Charpentier! (Ikke rart at jeg har kost meg på denne adressen, forresten... Denne mannen var jo en fransk  romantisk komponist som levde både lenge og vel (fra 1860 til 1956!)




2024-07-06 Huset i Saint-Aygulf- Nice flyplass- Tourrettes (ved Fayence)

Tidlig oppe i dag, for i dag er det avreise for oss 3. Hyggelig møte med Adeline (en av de 2 som holder orden på huset for Christine), og så kjørte vi nordover til flyplassen. Nina sitt fly gikk hjem i formiddag, mens vi 2 gamle har et par døgn til, før vi snur nesa mot nord (med et annet vær, og en annen temperatur enn her sør!). Arne er uforbederlig tilhenger av mest mulig svingete veier, og helst så høyt som mulig(!), så det ble noen spektakulære mil på vei nord og vestover til stedet der vi hadde bestilt overnatting. Av alle stedsnavn, er dette et av de mer spesielle: Tourrettes! Strevde litt med å finne stedet (selv om vi hadde korrekt adresse!), men etter en telefon til vertinna, kom hun ut på veien for å lose oss inn til huset (i skogen(!) Det er litt avsides, og langt for å få oss noe å spise, så det passet fint at vi hadde tatt med oss resten av maten fra huset! Rikelig, både med frukt, brød og pålegg... så vi trenger ikke sulte! Et lite hus i hagen var det vi hadde bestilt, men det har både bad og gode senger! Og nede i den store olivenhagen (Stedet heter ikke "Sous les oliviers" for ingenting!) har de et passe stort svømmebasseng. Gjett om det gjorde godt med en halvtimes svømmetur etter ankomst!   

Føre var... i Gréolières! Vintersportssted i Alpes-Maritimes

På en koselig kafé der fikk vi en utmerket lunsj!

Vel framme i vår lille hytte i olivenlunden !

Nydelig hage, der vi både ...

.. både skrev blogg, og

.. spiste deilig frokost!


2024-07-07 Tourrettes- Nice lufthavn (IBIS Budget)

Etter en god natt i den lille hytta, og inntak av den herlige frokosten du ser bilder av ovenfor, satte vi igjen kursen for Nice og flyplassen. Leverte bilen, uten vansker av noe slag, og fant hotellet vi skulle overnatte på. IBIS Budget, et enkelt, men helt OK hotell. Det ligger så nær flyplassen at det er piece of cake å spasere dit med kofferten på slep ... men det er ikke før i morgen!

2024-07-08 Nice- Stavanger

Vet ikke hva de prøver å fortelle oss med denne rasende gorillaen ved ankomst til flyplassen, men den skremte ikke oss! Vi kom oss forbi, og ut til gaten vår... og noen timer senere landet vi trygt og problemfritt i Stavanger! Hadde parkert bilen på flyplassen, så det gikk som smurt å komme seg hjem, også! Slitne, men veldig glade og fornøyde med at alt gikk så fint, og at "alle var enige om at det hadde vært en fin tur!"