torsdag 10. november 2016

Dag 76, 09/11: St Lys og tur til L'isle Jourdain

Nok en hyggelig dag sammen med Patrick og Lucette, med mange kjekke opplevelser, mange bilder og gode minner! Men i dag har det virkelig vært høstvær, med kraftig og sur vind, regn og knapt 8-10 grader! Ikke helt slik en tenker seg Sør-Frankrike... Patrick har forresten vært opptatt mesteparten av dagen med journalister og fotografer fra TV "France 3". Han har nettopp fått utgitt en bok, og den skal introduseres på fjernsyn kommende lørdag. En tragisk historie om en "ukjent" soldat, som ble drept under første verdenskrig. Ikke av fienden, men av sine egne...
Lucette og jeg dro til nabobyen, L'isle Jourdain, og fikk en fin tur rundt innsjøen med samme navn. Heldige med været akkurat da, for vi hadde både sol og omtrent vindstille... Men straks vi var tilbake til bilen, startet regnet igjen! Rakk en rask tur innom Musée d'art Campanaire før stengetid, et artig museum med masse klokker av ulik størrelse og fasong. Fra store kirkeklokker i solid messing, til bitte bittesmå klokker laget av keramikk. Det var lov å bruke dem også! ;-) Morsomt!
Vi rakk også en tur innom Franck (sønnen til Lucette) og familien. Koselig møte med like koselige mennesker! De bor i et stort hus på landet, som har vært fjøs(!) før, men som nå er totalt renovert...med bad og badstu, stort allrom, romslig kjøkken, og alt som hører til i et moderne hus! To gutter på 7 og 12 år, som på ekte fransk vis kom og kysset den fremmede damen høflig på begge kinn. Artig å oppleve! Som du ser av bildet, var eldstemann veldig opptatt av at han nå er lengre enn sin egen mor! Så bar det hjemover, og der hadde mesterkokken Patrick gjort klar middagen til vi kom. Ratatouille med grønnsaker fra egen hage, egg (fra egne høns!), brød og vin...Herlig!
Men det tar på med all fransken, så jeg er like trøtt hver kveld! Godt å være i seng... I morgen formiddag er det til Toulouse igjen, og tog til Aix-en-Provence. Skal fortelle mer om hva det går ut på, men ikke før i morgen kveld! :-)
 Utsøkt déjeuner i dag! And, perfekt stekt, ..og hjemmlaget "pommes frites"
 Fornøyd kokk...og forfatter! :-)
 Ingen tvil om at dette er et hus med katteelskere!


..og katten legger seg like ofte på bordet... som på golvet!
TV-teamet i full aktivitet med intervju...
 ...om boka som Patrick har skrevet, og som er utgitt i disse dager.
 Tur rundt Lac l'Isle Jourdain... i solskinn!
 Lav sol ...og lange skygger!
 En av de store klokkene i Musée d'art Campagnaire
 Koselig møte med koselige folk!
 "Jeg er like høy som deg!"
 Siste kvelden hos Patrick og Lucette...

1 kommentar: