mandag 14. november 2016

Dag 81, 14/11: Pezenas, Saint-Martin-de-l'Arçon og besøk hos Chantal og Jean Louis

Vi dro tidlig av gårde i dag (så tidlig at vi rakk en kopp kaffe på jernbanekaféen!), for å ta toget til Agde. Der ventet Chantal, og vi kjørte hjem til Pezenas. En spennende by, et historisk sentrum med mange gamle, minneverdige bygninger. Kjekt å gå i de smale smugene og se etter artige detaljer. Det være seg gamle porter, små figurer på veggene, eller gotiske buer inne i trappeoppgangene. I tillegg var vi innom en fantastisk spennende glasskunstner, Eva Luca. Hun lager virkelig nydelig kunst av glass, og jeg skulle så gjerne hatt med meg hjem et av de større kunstverkene hennes! Nydelige farger, og like nydelig design! Fikk nøye meg med et lite souvenir til å ha med i kofferten! Etterpå spiste vi en nydelig lunsj hjemme hos vennene våre, og så bar det av gårde mot fjellene i nordvest, til den lille landsbyen Saint-Martin-de-l'Arçon. Gamle murer, gamle steinhus, sjarmerende smale passasjer... en virkelig perle av et sted! Vi fikk også en tur opp mot Le Caroux, på GR 7, men måtte stoppe på halvveien på grunn av tida. Kjekt likevel!

På vei tilbake til Sète, ble de to veldig opptatt av den uvanlig store fullmånen som skulle vise seg i kveld, og Jean Louis kjørte om kapp med tida for å finne en god kameraposisjon. Vi rakk det! ...men i kveld strakk ikke iPhonen til! Skulle så gjerne hatt Nikonen da, for månen var virkelig flott og stor! Chantal ringte til alle barnebarn for å fortelle at de måtte gå ut og se den store, fine månen! :-)

Vi hadde en koselig avslutning på dagen hjemme i studioet. Så var denne innholdsrike og kjekke dagen slutt, og de to kjørte den 5 mil lange veien tilbake til Pezenas. :-)
Kjekt å ha gode venner, også i dette landet!
 Chantal er dyktig guide langs den historiske ruta i Pezenas.
 Atelieret og butikken til glasskunstneren Eva Luca..
 ..med kunst av ypperste merke!
 En av de mange vakre detaljene i byen...
 Nydelig dekket lunsjbord...
 ...med elegant anrettet forrett!
 Så bar det av gårde på sightseeing og fottur!
 Passerer hundrevis av gulnede vinmarker på veien..
..og høstlig fargeprakt på en vegg i Saint-Martin-de-l'Arçon.
 På vei oppover mot le Caroux...
...og en koselig avslutning i studioet i Sète!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar