lørdag 31. august 2024

2024-08-30 Lagrasse på fredag

Jeg var nok trøttere enn jeg trodde i går, for jeg sovna omtrent med enn gang jeg slukket lyset på soverommet (og det skjer ikke ofte, skal jeg love deg!) Sov godt gjorde jeg også, så da var det jo ikke særlig vanskelig å komme seg opp av senga i noenlunde folkelig tid! Frokosten er (blitt!) fransk etterhvert, men smaker godt gjør den faktisk! En baguette og en kopp kaffe.. et voilà! Fryktelig varmt ute i dag, så da er det deilig med et hus med tjukke murer! Holdt meg inne i formiddag, og fikk lest både Stavanger Aftenblad, Aftenposten og NRK-nyhetene... og noen interessante sider i boka til Ingvilds pappa,  Øivind. Den handler om HOMER (en odyssé gjennom diktning og historie), som jeg fikk til bursdagen min. Og jeg som trodde jeg visste en del om Homer og diktingen hans! Der tok jeg ganske mye feil, ja.. for her er det atskillig ukjent, men interessant stoff for en "nysgjerrigper" som jeg! Den "trojanske hesten" for eksempel... den har endret både navn og innhold i mitt hode nå! Og ennå har jeg mange sider å glede meg til!

Som du kanskje allerede har lest i gårdsdagens epistel, (som ble skrevet i ettermiddag!),  tok jeg med meg Mac'en, og gikk en tur bort til "Bistrot Littéraire" igjen. Der er det både skygge og litt svalt på grunn av de tykke murene. Der sitter jeg både lenge og vel! Drikker en kaffe allongée, svarer på mail, og skriver gårsdagens epistel, mens jeg koser meg under trærne der! 

I kveldinga må jeg tilbake, for jeg har en rendez-vous hos naboen, Martine i kveld! Hun er en god venn av Ingvild og Jan Helge, og jeg har truffet henne flere ganger her nede. Koselig og fargerik dame! Vi hadde en kjempehyggelig kveld, med god mat og god prat (og nå merker jeg at jeg finner de franske ordene lettere! Likevel veldig godt å kunne ty til engelsk, når det stopper helt opp..)

Hun serverte både forrett, middag og dessert, og vi drakk en nydelig lokal rosévin ved siden av! Et skikkelig "herremåltid" var det! (Lurer forresten på når et slikt deilig måltid blir kalt "kvinnemåltid"? Blir nok ikke i min tid på jorda, i alle fall!😉)

Vi avtalte å gå en tur sammen til klosteret i morgen formiddag. Lenge siden jeg var "på innsida" der, så jeg gleder meg til et nytt besøk! 

Men kvelden lister seg på tå, også i godt lag! Så i ellevetida sa jeg takk for meg, og gikk de 5-6 skrittene til nabodøra. Og her sitter jeg nå med dagens epistel (endelig à jour... får se hvor lenge det varer ;-). 

Kjenner meg veldig klar for senga! Merker at topplokket har jobbet på høygir i kveld, så nå skal det snart få hvile... og det samme skal en lettere sliten kropp!

Da er det bare å si, som jeg pleier: À demain!

Alltid like kjekt å passere badeplassen.. 
... et eldorado for både små..
...og store !

Og i kveld:

Deilig middag hos Martine..
..med sans både for stil, ...
for farger...og humør!


fredag 30. august 2024

2024-08-29 Lagrasse- Canet-en-Roussillon- Lagrasse på torsdag

Det blir visst litt i "hytt og vær" med oppdateringen av denne bloggen min, så du får være tålmodig når jeg hopper over en dag, i blant! I går kveld var jeg så trøtt da jeg kom inn dørene at senga var det som fristet mest! Men dagen var kjekk, den! Ikke at det ble så veldig mye fransksnakking, men det kan jo være kjekt å få snakket litt norsk, også!

Jeg satte meg i bilen i 10-tida, for jeg hadde en lunsjavtale i en badeby øst for Perpignan, i Canet-en-Roussillon i dag. Årsaken til denne turen? Jo, det er en litt artig historie! Jeg har besøkt skolevenninne til min søster Edel! Hun er fra Molde, men har bodd i Frankrike siden hun kom hit som student i 1960! (Har vært gift med en franskmann, og det er jo ofte årsaken til at mange norske "au pairer" blir værende i dette landet!) Nå bor hun i Perpignan, etter mange år i Paris. Jeg har hatt en del kontakt med henne på FB, og nå passet det å møte henne "face en face".  Ikke mer enn 8-10 mil i luftlinje dit, men jeg tok en liten "sight-seeing" på veien sørøstover, og tilbake nordvestover. Hadde funnet en parkeringsplass på Google Maps i forveien, og hadde ingen problem med å finne fram dit (for et fantastisk hjelpemiddel det er!👍 Hadde nok slitt mer på bilturen min, uten den appen!). 

Noen meter fra parkeringsplassen, på Place Méditerranée sto Eva og ventet på meg! Det ble et hyggelig møte, og hun hadde bestilt bord til oss på "O pieds Nus" (Nakne føtter!) helt nede på stranda. Jeg beholdt skoene på!😉 Det smakte med en deilig lunsj, og vi hadde et par timers hyggelig prat (på norsk! Romsdalsdialekt, til og med!), før jeg satte meg i bilen igjen. Det fristet (nesten!) med et bad i havet, men badedrakten lå jo igjen i Lagrasse! Jeg tok motorveien nordover mot Narbonne, også vestover til Corbières-Lezignan, før de siste 20 kilometrene hjem. Der er  nemlig "handlesenteret mitt"! Jeg fikk med meg både "frukt og grønt" og mere til, derfra. Så jeg hadde et solid lass i sekken fra parkeringsplassen og bort til huset! "De innfødte"(!) har lov å kjøre helt til huset, men det er både smalt og humpete, så jeg unngår det, så sant jeg kan! 

Jeg var skikkelig trøtt etter en lang dag på farten, så bloggen fikk altså vente til i dag! ..Og her sitter jeg på den lille kaféen ved klosteret og skriver! Her er skyggefullt og fredelig (særlig etter at en italiensk storfamilie gikk sin vei! Det var rett før de to små guttene satte seg på bordet mitt!), og med en kopp kaffe og litt peanøtter kan jeg sitte her så lenge jeg vil!

Men nå er det snart på tide å pakke sammen, for om en times tid har jeg... enda en avtale! Kanskje orker jeg skrive dagens epistel senere i kveld? Hvis ikke, får du se etter i morgen!

Turen sørover gikk på smale, men fine, asfalterte veier, via Durban(!)-Corbières på D27 og D127...


.. og jeg fant enkelt parkering en på "Parking Côte Vermeille".


Noen hyggelige timer på "O pieds nus", sammen med Eva fra Molde! 

En herlig plass, rett ved havet. Passe varmt.. i skyggen!

Hadde tenkt meg en "fotorunde" etterpå, men var så gåen i ryggen at det måtte jeg sløyfe... 

 Men fikk tatt et bilde fra parkeringsplassen! 














onsdag 28. august 2024

2024-08- 27 og 28 Lagrasse på tirsdag og onsdag

Når jeg slår sammen de 2 siste dagene i bloggen min, må du ikke tro at det er fordi jeg ikke opplever noe!😉 Jeg koser meg etter alle kunstens regler, og har slett ingenting å klage over. Her har jeg alt jeg behøver, og jeg føler meg privilegert som får bo i denne sjarmerende byen, i denne sjarmerende leiligheten! Jeg tror forresten det var genistrek, dette med å "feriere her, helt for meg selv" i midten av disse 3 ukene. Så langt tenkte jeg ikke da jeg satt hjemme i Stavanger og planla det hele! Har du lest tidligere blogginnlegg, så vet du at jeg har mange gode opplevelser i banken min fra den første uka! De gleder jeg meg over hver dag! Jeg ser også fram til den siste uka mi, der oppe i nordvest. Men det må du vente med å høre mer om, for det skjer litt av hvert også mens jeg "er på ferie" her sør!

Disse 2 dagene har jeg vært i ro her i byen. Nydelig vær har vi også, selv om det ble i varmeste laget i dag. Over 30 grader i skyggen blir i meste laget for meg! Men jeg prøver å finne skygge der jeg kan, og da får leg både lest litt, og løst mine "Hansen/Schive-kryssord!" 

Jeg gikk en liten mimretur i ettermiddag! Rart det med "gamle tomter", da kommer minnene strømmende på, og en husker detaljer som en trodde en hadde glemt! 

Da jeg bodde her i 6 uker i 2012, hadde jeg en daglig morgentur over et lite fjell som kalles "Les fesses de Charlemagne"! (Du får slå opp på nettet, så finner du HVORFOR fjellet har fått dette pussige navnet ;-) Men uansett navn, så fikk jeg meg en daglig tur, og en super start på dagen!

For moro skyld setter jeg inn et bilde fra en av disse morgenturene mine.. mest for å vise at tida går,  på så mange måter!😉 (Men fjellet består!!)

Silk så jeg altså ut i 2012! ;-)

Men starten på turen har ikke forandret seg!

Jeg tok en del bilder i dag, òg.... og jeg tror ikke det er mange fotomotiv i denne byen somhar unnsluppet fotolinsen min! Du får bla forbi, dersom bildene virker veldig kjente!😱

"Porte de l'Eau". Rester av bymuren, rett bortenfor "huset mitt".

Utsikt mot samme porten, tatt nede fra badeplassen.

...og den legendariske"Pont-Vieux de l'Abbaye". Sett fra sør...

...og fra nord.

På vei hjem etter en herlig middag! 
Mørket faller på, også over den gamle markedsplassen midt i byen. Den stammer helt fra begynnelsen av 1300-tallet! Dit skal jeg på lørdag formiddag, for da er det marked her!

I dag glemte jeg helt å spise lunsj! Ikke at det gjør så mye for denne kroppen min, men til gjengjeld smakte det ekstra godt med en skikkelig god middag i kveld! Jeg hadde bestilt bord på "La Cocotte Félée" i hovedgata, og der spiste jeg en herlig og mør biff (min favoritt!), med iskrem til dessert! Kan neppe kalles en lavbudsjett-reise, dette! 😉 

Jeg fikk en liten prat med et hyggelig par ved nabobordet i kveld, men ellers har det blitt lite franskprat i dag. Egentlig har det vært bare godt å hvile de små grå litt, for allerede i morgen blir det mer av det slaget! 

Men hva den dagen bringer, må du vente til i morgen kveld med å få vite noe om! Nå er jeg allerede klar for senga. (Kan ikke skylde på fransken heller, i dag, men trøtt er jeg, okke som! ;-)




mandag 26. august 2024

2024-08-26 Lagrasse på mandag

Tror sannelig jeg holder på teorien om det med fransken som sovemiddel, for i natt sov jeg kjempegodt, enda en gang! Herlig å slippe og ligge timevis og vente på Ole Lukkøye, så da gjør det jo heller ingenting om jeg våkner i åttetida! Så det gjorde jeg altså i morges, og det gjorde godt med en hårvask og en dusj før frokost! Deilig seng i dette huset, òg... (og her er flere å velge mellom!)👍 

Jeg startet dagen med et besøk på "Rådhuset" (Mairie), for niese Ingvild hadde tipset meg om at jeg kunne få gratis parkering hele uka, som "fastboende" i huset deres! Passer jo fint det, for (også) i denne turistbyen er det dyrt å parkere mer enn et par timer! Jeg måtte bare hente et parkeringsbevis på Rådhuset, som bevis på at jeg bor her! Som tipset, så gjort, og jeg hadde en hyggelig prat med han som sto bak disken (jeg tror ikke det var borgermesteren, men det gjorde ingenting!)

Denne uka gjør jeg som jeg lyster... men kan jo ikke leve bare på lystene😉!  Så i dag kjørte jeg av gårde til Lezignan-Corbières for å handle litt. Der nord er det 2 store kjøpesentre,  og det er ferskvaredisker begge steder som imponerer, alle fall meg! Her er fiskedisk med fersk sjømat i alle varianter, ostedisk med like mange varianter, og en grønnsak/fruktavdeling som ville gjort kjøpmann Helgø der hjemme grønn av misunnelse! Men det er blitt fryktelig dyrt, her også! Og det blir ikke bedre når den norske krona er så svak! Gogt jeg har spart regelmessig i denne "reisekontoen min"!💰

La forresten merke til noen spesielle detaljer på veien nordover i dag. Hadde sett det i går også, men fikk ikke tatt bilder av det. I alle byer i Frankrike står navnet på byen på et skilt ved bygrensa (Skiltene angir også at fartsgrensa blir 50 derfra, gjennom byen, og til du passerer skiltet, med en svart skråstrek over. Da er det 80 igjen.) Men her og der sto plutselig skiltene opp/ned! Måtte sjekke hva dette skulle bety, og det er altså unge bønder i Frankrike som protesterer mot importerte matvarer! En kan jo mene så mangt om en slik måte å protestere på, men kreativt er det, i alle fall! 

Etter en god lunsj på bakeriet der nord (Croque Monsieur, selvfølgelig!), satte jeg atter kurset mot Lagrasse, et par mil unna. Bilen var godt lastet med vann og nødvendig utstyr, og jeg var glad jeg hadde sekken til å bære hjem det tyngste! Parkeringen er et stykke unna, nemlig. Og veien hjem går på en gate med skikkelig slitt og velbrukt brostein. Godt å komme i hus med det hele, og flate ut på senga en halvtimes tid. (Ryggen er ikke hva den var.. heller ikke kneet. Men det glemmer jeg fort når jeg legger meg flat! 😉)

I ettermiddag tok jeg med meg kryssord og vannflaske, og gikk en tur bort til klosteret. Der har de en koselig kafé, "Bistrot littéraire",  der jeg har sittet mange ganger før, og kost meg utendørs. Men i dag var det stengt.... Uvisst av hvilken grunn, for det sto "åpent" på nettet. Får prøve igjen en annen dag. Da ble alternativet "Le Recantou" (nabokaféen her),  med en kaffe og Hansens lørdagskryssord  i Dagbladet. Sommertemperatur ennå her sør!

Middag er et eget kapittel for denne dama! (Når jeg ikke har en mann i nærheten... han som elsker middag (og som, stort sett er den som lager middagene hjemme hos oss!) Jeg er glad jeg slipper! Så hva ble middagen i dag? Joda, 3 biter grov baguette, med roquefort og syltetøy! 😂 Men mett ble jeg, og søvnig også... etterhvert! (Selv om jeg ikke har snakket så veldig mye fransk i dag! Blir spennende å se om teorien min holder stikk i kveld!)

Kanskje blir det mer fransk i morgen, for jeg skal prøve å få hilst på naboen her. Det var ingen respons da jeg ringte på i ettermiddag. Hun traff jeg for 2 år siden også. En koselig dame, som er en god venn av Ingvild og Jan Helge. Vi hadde kjempehyggelig sist jeg var her, for 2 år siden!

Men sannelig er jeg trøtt i kveld òg, selv om klokka er langt fra midnatt! Hva gjør vel det, forresten? Jeg er jo langt over 66, og da gjør jeg som jeg vil! (Jf. Wenche Myhre! 🎶) 

Snakkes i morgen!

På vei til "Mairie" for å få parkeringbevis som "innbygger" i Lagrasse!👍

Eksempel på "Panneaux à l'envers"!

Inngangen til bokhandelen ved klosteret, og den lille, koselig utekaféen.

Yrende badeliv i elva L' Orbieu, som renner gjennom byen. 
Grønt flagg i dag, og egen badevakt på plass!

Det er historisk sus over denne byen!



Ikke rart den er en av "Les plus beaux Villages de France"!









2024-08-25 Pau- Lagrasse

Jeg tror jammen at jeg har funnet et sovemiddel som funker!👍 Slitt med søvnen har jeg gjort så lenge jeg kan huske, men her nede sovner jeg så snart jeg legger hodet på puta!👏 Det er FRANSKEN, selvfølgelig! Hjernen min jobber fra morgen til kveld med å finne de franske ordene jeg har glemt, og å formulere setningene jeg prøver å konstruere.. Ikke rart den (og jeg!) blir trøtt! Må kanskje fortsette når jeg kommer hjem, også?😂

Så det var slett ikke vanskelig å komme seg opp av senga i morges, og si adjø til Eddy og tvillingene. De skulle på noen dagers tur ut til kysten for å surfe... og kose seg med venner. Ei uke til med ferie, så braker det løs med skole for de franske elevene, også!

Elisabeth og jeg fikk en koselig prat over kaffekoppen, før jeg satt meg i bilen, og lot Google Maps lage forslag til reiserute østover. I dag så jeg fram til å lande i den lille byen Lagrasse! Her skal jeg være en hel uke, og gleder meg til å ha regien helt på egen hånd! Det er veldig kjekt å få være sammen med mine franske venner, og jeg er dem stor takk skyldig for alt de bruker av tid og krefter på denne farende fanten fra Stavanger. Men det skal også bli godt å få være alene, noen dager! (Kanskje hjernen min også gleder seg?😜) 

Lagrasse er en av mine favorittsteder i Frankrike! Takket være min niese Ingvild og mannen Jan Helge har jeg fått sjansen til å besøke denne byen mange ganger.  Arne og jeg besøkte dem her for første gang i mai i 2006. Da var Victoria 2 1/2 år (nå er hun over 20! 👍) 

Her vanner 2 1/2 åringen oliventreet i kolonihagen!

Siden har det blitt flere besøk, og i 2012 fikk jeg låne huset deres i hele 6 uker! Det var litt av en pangstart på pensjonisttilværelsen for denne dama, det!👏 Innimellom fikk jeg besøk både av mann, søstre og svogere + gode venner! Ikke rart jeg liker dette stedet! Og gjett om jeg skal kose meg denne uka også!!

Det ble en del "Péage" på veien hit i dag, for veiene til Lagrasse går stort sett nordfra. 

Men selv om det krydde av folk på "Aire"-ene, så fløt trafikken fint. ("Aire" er store rasteplasser, med kafeer, toaletter, bensinstasjon og kolonialbutikk (særlig det siste var fint for meg, for det er jo søndag i dag!😉)  Det er forresten tydelig at det nærmer seg slutten på skoleferien her nå, for "alle" bilene var fulle av unger, (og mer eller mindre tålmodige foreldre!). Bak bilene hang sykkelstativ med sykler i alle størrelser.. Et artig skue var det... for en som ikke hadde ansvar for noe annet enn å betrakte det hele!

Det var piece of cake å komme seg fra parkeringsplassen og bort til Rue des deux Ports, og koden til nøkkelboksen fungerte perfekt! Jeg kom meg lett inn, fikk åpnet "les volets"(vinduslemmene/skoddene), og fikk nyttig praktisk info om leiligheten via koselig Facetime med vertskapet mitt! (Denne teknikken er ikke til å fatte. De satt i bilen på vei hjemover til Skien, og hadde til og med skrudd på varmtvannet via en app, hjemmefra!!)

Ps. Feiret ankomsten min på den lille nabokafeen, den med utsikt til klosteret på andre sida av elva. Der var det forresten et yrende badeliv i ettermiddag!

Men nå er det blitt natt i Lagrasse, og ei seng i 2. etasje frister en sliten kropp. Så da er det bare å si: Bonne nuit, og à demain!

En god og velfortjent (?) avslutning på 300 kilometers kjøring!

Og her står bilen trygt parkert på Nummer 1,
mens kofferten og jeg er like trygt parkert 
i nummer 10 (ikke Downing street, heldigvis! 😊)

søndag 25. august 2024

2024-08-24 Lanton- Pau

Sov skikkelig godt (for en gangs skyld!), og hadde ingen problem med å komme meg i dusjen, og ned til frokosten i tide. Herlig sommervær i dag òg, så frokosten ble inntatt utendørs i den koselige hagen her. Og jammen tror jeg at jeg har fått "franske frokostvaner", for nå holder det jammen med en baguette og litt syltetøy (+litt ost, da!) Men kaffe må jeg ha, uansett hva som befinner seg på tallerkenen! Café allongé er det franske svaret på "vanlig norsk kaffe"... og det går det mye av til denne farende fanten! I dag skulle jeg sørover til Pau, og jeg (nei, Google Maps var det som..) fant veien dit. 😉 Jeg prøver å unngå  de betalte motorveiene (Péage), for jeg får sett mye mer  langs mindre trafikkerte veier. Og dessuten er det lettere å stoppe, hvis jeg ser noe interessant! Dessuten er kvaliteten på de "vanlige" veiene i dette landet stort sett milevis foran kvaliteten på veiene der hjemme. Med andre ord: For en som elsker å kjøre bil, er dette landet i toppklassen! 

Men jeg kan jo ikke kjøre bil hele tida, selv om det er aldri så kjekt. Da ville jeg jo ikke fått med meg alle de "gylne øyeblikkene" som har kommet som perler på ei snor! Og jammen kom det ikke et nytt slikt "øyeblikk" rundt neste sving, også!

Etter ca. 30 mil svingte jeg inn mot Pau. Der parkerte jeg ved et stort, flott hus i en stor hage.... og ble tatt i mot med åpne armer av enda en fransk familie, som jeg ble kjent med i Stavanger! Tenk hvor heldig jeg er som traff disse flotte menneskene hjemme "hos meg" i Stavanger.. og som jeg nå kan besøke i sine hjem her i Frankrike!

Her fikk jeg nok en super kveld, denne gang sammen med Elisabeth, Eddy, og de to tvillingene. De hadde laget et utsøkt måltid, og desserten smakte også kjempegodt! Gjett hvem som hadde laget den? Jo, det var Emil, det!  En saftig eplepai med is til. Bravo, bravissimo!

God mat, og en lang, god fransk prat. Og til slutt: en god seng. Hva mer kan en frankofil gammel dame ønske seg? Kommer ikke på noe, jeg!😉

Frokost i det grønne! Og farvel med hotellet og hagen i Lanton.

Gjett hva jeg fant... i dag, òg? 😉
En kirke, selvfølgelig! Og byen? Den heter PISSOS! 
Men uansett navn på byen... 
kirka var like vakker som de andre jeg kommer innom på min vei!
Og glassmalerier blir jeg (som før sagt!) ALDRI lei av!



Å kjøre denne veien gir bonus på mer en en måte... 
Her syklet jeg på vei til Saint Jean Pied de Port, for 7 år siden! 
Og som jeg har nevnt før: En vei du har syklet, sitter i minnet på en helt annen måte enn når du kjører bil!

Og til denne flotte familien kom jeg i ettermiddag, 
og ble tatt i mot med åpne armer! Heldige meg!😘

















lørdag 24. august 2024

2024-08-23 Angoulème- Lanton

 "Transportetapper" på sykkel er noe helt anne enn i bil... Og et lite problem når jeg bruker iPhonen som kartleser: Det blir atskillig mer komplisert å ta bilder underveis! Men en fin tur sørover hadde jeg, og ingen problemer underveis, heller! Været er fint, og veiene supre (også når jeg velger N-veiene framfor motorveier. Men jeg var glad jeg kjørte vestover på ringveien rundt Bordeaux i dag, for det var endeløse køer motsatt vei! 😱 Vet ikke om det var pga slutt på skoleferien i helgen, eller "vanlig" fredagsrush... men det så ganske ille ut!

Jeg durte i vei på "peripheriquen",  men tok meg tid til en liten stopp for å fylle bensin... og ta en Cola!  Kom fram til Lanton uten problem, og her hadde jeg virkelig valgt et supert overnattingssted! (Takk til Booking.com!) For her var det både stoler og bord utendørs i en nydelig hage, restaurant og bar rett ved siden av, og kort vei ned til dette berømte "bassenget"! Og sannelig fikk jeg benyttet meg av alle fasilitetene etterhvert! 👍

Men først var det godt å strekke ryggen,  etter 20 mil i bilen! 

Etterhvert tok jeg en tur ned til "Bassin d'Arcachon", der båtene lå på rekke og rad med kjølen på snei, og masta på tvers! Ingen sjanse til vann under kjølen før om 6 timer, der i gården! Ganske artig skue for en som er vant med en skarve halvmeters forskjell på flo og fjære!

Der fikk jeg forresten en svært hyggelig prat med en ung, fransk dame fra Paris! Hun er farmasøyt, og fortalte om vanskelige tider i metropolen for tida. Det blir gradvis bedre, sa hun.... men var visst slett ikke sikker! Hun var på ferie hos venner her nede, og nøt noen dagers "fri fra maset der nord".

Men jeg måtte tilbake til hotellet etterhvert, for her ventet jeg besøk! Natacha fra Le Teich (som jeg møtte tilfeldig i Bordeaux i fjor på denne tida!) og mannen skulle komme innom, etter ærend i Bordeaux. De bor ikke langt unna herfra! 

Det ble et kjempekoselig møte, og her fikk jeg enda flere "gylne øyeblikk" i samlingen min av gode minner! Vi hadde en god middag sammen, og praten gikk om så mangt. Det fascinerer meg dette... franskmenn har alltid noe interessant å prate om! Kanskje handler det om felles interesser og felles erfaringer? Og kanskje også samme innstilling til livet? Uansett grunn.. kjekt er det!! (Og selv om jeg etterhvert finner ordene lettere, er Goggle translate god å ha i bakhånd!😉) 

Det var blitt mørkt da de sa takk for seg, og satte seg på motorsykkelen for å kjøre hjem. Denne motorsykkelen hadde de hatt siden de møttes for over 20 år siden, men den var like driftsikker som vår gamle 25 år gamle Mecedes! 👍

Uansett hvor kjekt jeg har det, er det alltid like godt å finne rommet og senga utpå kvelden! Takker og bukker ennå en gang for uforglemmelige opplevelser "on the road"!

I morgen er det venner i Pau som venter på besøk! Gleder meg til det, også!

Cola og "bensinstopp" underveis

Hotellet mitt denne natta.. supert sted!

Ser du godt etter, ligger båtene "strødd" i bassenget... venter på flo!

Ikke rart jeg blir glad sammen med disse fine folkene! 


Tid for å si adjø... og kanskje "L'année prochaine"? 

Og jeg takker og bukker så dypt jeg kan!😘













fredag 23. august 2024

2024-08-22 Orvault- Angoulème

Etter en god natts søvn, og en god kopp kaffe(!), var det avskjed med vennene mine her i Rue de Lion. Pierre-Adrien hadde fått en avskjedsklem i går kveld, for han drar på jobb før hanen galer(!) 

Jeg fant fram Google Maps, og vipps var jeg av gårde. Målet i dag var Angoulème, ca 300 km sørvestover. Når jeg har god tid (og det har jeg ofte på disse turene mine!), velger jeg å kjøre utenom bomveiene. Men N-veiene her er mer enn gode nok for meg! D-veiene er også brukbare, men de blir ofte veldig smale og svingete. Supre som sykkelveier er de riktignok, for der taler jeg av rik, egen erfaring! Fordelen med å kjøre slik er at jeg kommer gjennom småbyene på veien. Alltid kjekt å stoppe en liten stund der. Jeg finner (nesten!) alltid en diger, flott kirke, med like flotte glassmalerier, og også en "Tabac" som selger både Cola og kaffe!

Som nevnt tidligere kjører jeg i et område der jeg har syklet flere ganger, og jeg tar meg i å mimre både titt og ofte om det jeg så og opplevde fra sykkelsetet. I dag var det alle solsikkene! Nå står de i full blomst, den ene marken etter den andre er helt gule... et flott skue! Men da jeg for noen år siden syklet her i slutten av september, var alle solsikkene helt brune... og jeg trodde de var ødelagt på grunn av tørke! Men de skulle jo bare høste frøene!

Jeg kom fram til hotellet i utkanten av Angoulème i ettermiddag, og dermed har jeg fått tid til å oppdatere både blogg og Facebook! Kjennes godt det, for dagbøker er ferskvare. Mye går i glemmeboka hvis en ikke får skrevet ned etterhvert! 

Det ble tid til en bedre middag innimellom skrivinga, men nå er jammen kvelden omme (og vel så det!). Skal bli godt å krype til køys snart, og satser på en ny dag, med nye muligheter og opplevelser! 

Ei lita jente som oppdaterer oss om legebesøk for å sjekke sår hals! 
(Jeg lærte mange nye ord, jeg! ;-)

Farvel! À bientot!
"Jeg kommer snart igjen"! 


Église Notre Dame... ikke i Paris, men i Clisson!
Vakker kirke, både forfra...
... og bakfra!
Og glassmaleriene blir jeg aldri lei av!

Men jeg fikk nå med meg litt av den profane delen av byen, også! ;-)