tirsdag 11. oktober 2022

2022-10-11 Lagrasse- Castellane

 En god natts søvn... den siste i Lagrasse, for denne gang. 😊

Vi pakker, spiser frokost, og gjør oss klare til avreise i 10-tida. Etter å ha "skalket alle luker", leverer jeg nøkkelen til Martine, og får en koselig avskjedsprat med henne. 

Vi skal kjører langt i dag, så vi velger motorveier fra Lezignan til Aix-en-Provence, Ikke det mest spennende, akkurat, men en kommer fort fram! Heldigvis fylte vi bensin før vi satte kursen nordover, for det er oljestreik i landet, og det har ført til drivstoffmangel mange steder. Lange køer overalt..😱

Det går glatt og problemfritt nordover A9 til Nimes, og videre på A51 nordover, i retning Grenoble. Det går glatt og problemfritt hele veien, selv om det er tett med trailere. 3 filer i hver retning hjelper på trafikkflyten! Vi tar av østover på N85, og begynner "Trollstigen x5!" 😊 Svinger oss først oppover, den ene hårnålsvingen etter den andre, og så nedover. på samme måte! Var oppe i 1000 moh, og "landet" i Castellane som ligger på 700 moh. "Gateway to Gorges du Verdon" heter byen i guideboka. Men der har vi vært før.... 😉  Så vi finner et koselig hotell, midt i denne byen ("Le petit Auberge"), og blir tatt i mot av en vennlig og hjelpsom ung dame i resepsjonen. Koselig liten fjellandsby dette, med idyllisk beliggenhet, med fjell på alle kanter. Et lite kapell på toppen av en høyde over byen, "Chapelle Notre Dame du Rock" ble bygget på 1400-tallet, og derfra har du et flott utsyn over byen og fjellene. 

Men vi er sultne, etter en lang dag i bilen. Vi har en del mat med oss "hjemmfra", og spiser på rommet i kveld. Sparer restaurantmiddagen til Nice i morgen ... siste kvelden her sør!

Kjenner (på ryggen!) at det har vært en lang dag i bilen, så nå skal jeg flate ut på senga! 

Det har vært et fargeprakt av en annen verden på fjellveiene i ettermiddag, men har ikke fått mer enn en brøkdel inn på kamerarullen. 

Høsten er kommet til Sør-Frankrike også...
..riktignok høyt til fjells.

Godt å ha både gir og ratt (og bremser!) på disse veiene! 😱



"Les pénitents des Mées, et spesielt arkeologisk fenomen. Flott, og ganske unikt!

Framme i Castellane, med "Chapel du Notre Dame du Rock" på høyden over byen.
Utsikt fra vinduet på hotellet vårt... Høstfargene pynter åsen, her også!
Og utsikt fra det samme vinduet... 
en litt annen retning, og litt senere på kvelden!

Og her er hotellet, en sen kveldstime!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar