søndag 23. oktober 2016

Dag 57 og 58, 21/10- 22/10: Balaruc-les-bains og konsert i Pezenas

Fredagen ble en hviledag her, både for kropp og tanke! ;-) Var ganske sliten etter de to dagene sammen med vennene mine i Pezenas, selv om det var aldri så kjekt og givende! Det tar på med all denne tenkinga... hehe!
Så fredagen ble brukt til å jobbe med bilder, skrive e-poster, og lese nyheter.... på norsk! En aldri så liten tur ut for å handle litt ble det nå likevel, og da nyttet jeg sjansen til å besøke det flotte mediateket i byen, Médiathèque Mitterand. Her finner du alt hva hjernen(!) begjærer, og mere til! Moderne, oversiktlig og hyggelig! Sitteplasser og lyttesteder.... og bøker i tusenvis! Jeg var nå mest på jakt etter språkbøker, og fant ei heil hylle med bøker tilpasset mitt behov: "Français du langue étrangère"! Spennende alt sammen, ..skulle bare ønske hjernen min hadde syntes det var like spennende! ;-)
Franskmenn har sans for det storslåtte, her inngangen til biblioteket i Sète...

 ...og en moderne skulptur ønsker velkommen!
 Stormen forrige torsdag skapte litt krøll, både her og der! Men nå er alt på stell igjen! ;-)
Er fascinert av all "gatekunsten" i denne byen! 
Ofte litt vanskelig å fange med fotolinsa, for gatene er trange. Men dette fikk jeg tak i... et ansikt?

Dere som er på Facebook, vil allerede ha fått referat fra lørdagen. Det ble en strålende ettermiddag og kveld!! Det pøsregnet da jeg ble hentet av Jaques, men han stoppet, bokstavelig talt i døråpningen for å ta i mot meg. En halvtimes kjøring hjem til dem, der Jane Mary ventet med deilig, fransk middag. Den består alltid av forrett, hovedrett, ost og dessert. Så her er verken tid eller sted for å tenke på slanking! Det får vente til hverdagen der hjemme! ;-) Etter middagen bar det av gårde igjen... de 5 milene til Pezenas og konsert. "Théatre Pézenas" er et nydelig lite teater, bygget på 1800-tallet i en typisk "Comédie Française-stil", med alt det som hører til. Utsmykninger med "gull og glitter", stoler med fløyelstrekk, stort sceneteppe med bilde av deres store bysbarn, Molière (Jean-Baptiste Poquelin)... ja du får se selv! Gjenåpnet i 2012, etter mange års restaurering. Ikke rart "les Piscénois" (innbyggerne i Pezenas) er stolte av bygningen! Flott var det, selv om det var tydelig at menn(esk)ene på den tiden måtte ha vært en del mindre av vekst enn dagens utgaver, for det var svært trangt mellom benkeradene!
Men alt slikt ble glemt under forestillingen som fulgte, for det ble virkelig en feststund! :-)
Jeg hadde jo vært og hørt en "Master class" med disse unge talentene på onsdag, og hva den strålende flinke sangpedagogen, Marie-Ange Todorovitch hadde fått til med dem, var bare imponerende!
7 unge kvinner, men ulik stemmeklang og utstråling, men alle med en strålende karriere foran seg!
Konserten varte i nesten 2 timer, men ikke et øyeblikk var det kjedelig. Glemte helt å se på klokka! At det slett ikke var noen enkle oppgaver de hadde valgt, kan du selv se av programmet.

Hjemturen ble nok slitsom for sjåføren, for det øste ned, og var svart som natta(!) hele veien hjemover. Men Jaques var bare blid som ei sol... og like fornøyd som Jane Mary og jeg med kvelden! Ikke vanskelig å være gjest hos slike positive mennesker!
Likevel.. godt å være hjemme igjen, godt å hvile hode og tanker fra all grammatikk og setningsbygging! ;-)
 Koselige Jaques og Jane-Mary, som tok meg med på konsert!
 Imponerende teater i denne lille byen, Pezenas!
Klart for konsert!
  Ikke akkurat noe enkelt repertoar de har valgt, disse unge talentene!
 Velfortjent applaus for de 7 unge damene...
 ...og velfortjente blomster, både til lærere og elever! 
 Den eminente sangpedagogen Marie-Ange Todorovitch.
Og etterpå var det mottakelse, med champagne og fingermat. ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar