onsdag 20. september 2017

SYKKELTUR PARIS-SJPP. Dag 23, 20/9:

Ein god natt og en fin morgen i Dax, men tåke langs elva gjorde morgenen iskald! Godt med gode klær da! Avgang fra Dax i titida, og jeg tenkte at jeg måtte stoppe i Peyrehorade, selv det bare ble 3 mil. Vanskelig å finne overnatting mellom stoppene i guideboka her sør....Men kom til Peyrehorade allerede i ettida, og syntes det var for galt ikke å utnytte denne flotte dagen. Hadde lyst på noen mil til! Stoppet likevel, og tok meg en Cola på en (tydeligvis!) populær restaurant, "Au bon coin les pieds de cochon".
Fullt av folk, også koselige franskmenn ved nabobordet!

For der satt et koselig "besteforeldrepar" med sin datter og svigersønn (eller var det omvendt?😜) ved siden av meg, og vi kom selvfølgelig i prat!😊 Bestefaren hadde gjort Caminoen 4-5 ganger. 2 ganger på sykkel, så han var veldig interessert i turen min, og syntes tydeligvis det var stas å snakke med en norsk dame på sykkel mot Saint Jean pied de Port!😉🚴. Jeg spurte litt om veien videre, og han anbefalte å sykle videre til Saint-Palais i dag! Ikke veldig vanskelig, sa han...bare litt opp og ned. Og som anbefalt, så gjort.....og her er jeg altså, i Saint-Palais! Siden været var så fint, måtte jeg til og med av med jakken i ettermiddag! Første gang jeg sykler i t-skjorte på denne turen!👍😊.  Og for første gang på denne turen, fikk jeg se Pyrenêene i sør! Kan ikke si annet enn at det var godt å se noe annet enn furuskog og kastanjetrær!
Endelig ...Pyrenéene i det fjerne!

Vel framme her, fant jeg fram til "acceuil des Franciscains", der jeg ble veldig vennlig mottatt! Fikk et tomannsrom, men får det visst alene i natt! 14 € for rom, med frokost....ikke verst, det!
Munken ønsker velkommen......
 ......til Refuge pour pelerins
Avslutter dagen med dette herremåltidet! :-)
Nå har jeg vært nedi gata her, og kost meg med pizza og rødvin, så nå kan pilegrimen gå og legge seg! ;-) Og tenk, i morgen er jeg ved målet...Saint Jean pied de Port!

4 kommentarer:

  1. Nesten så eg er litt misunnelig. Vakker og koseleg plass du kjem til i morgon. Hels frå meg😉

    SvarSlett
  2. Det skal eg gjera! Gler meg til siste etappen i dag, og til å få sjå denne byen eg har høyrt om (og skrive navnet på!) så mange gonger!

    SvarSlett
  3. En annen stakkar er jo en ren amatør når en leser om dine strabaser. Skulle gjerne gjort noe lignende, men ikke i Frankrike for min del, til det blir språkkunnskapen for dårlig. Men jeg forstår ikke at du orker å forholde deg til så mange forskjellige mennesker, med annet språk i tillegg. Den biten høres slitsom ut, du har jo ikke fri en eneste kveld. Lykke til videre på ferden, hvor hen du havner. Klem fra Jorun

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, Jorun...dette hadde du også likt! Og fordelen med å reise slik, er nettopp at du har et valg. Jeg hadde aldri orket en slik tur, hvis jeg skulle forholde meg til andre mennesker ...hele tida! ;-) Altfor glad i å være alene til det! Derfor velger jeg forskjellige overnattinger. Noen ganger på sovesaler sammen med andre, noen ganger enerom på hotell, og noen ganger på Chambre d'hôtes. Men selvfølgelig er det en kjempefordel å kunne språket; det vet jo du mye om som har reist så mye i USA!

      Slett